Wil je ons wat vragen, een voorstel doen voor een artikel of gewoon even wat kwijt. Stuur dat een mailtje naar: gabyenfelina@gmail.com

donderdag 1 maart 2012

Special lip tips

Hey allemaal!
Jullie hebben een paar dagen geleden gelezen hoe je je lippen kan verzorgen.
Natuurlijk kan je ze ook een 'special effect' geven.
Hier een paar tips om dat te doen:

- Doe 1 kleur lipstick (of lipgloss) op je onderlip, een andere kleur op je bovenlip.
- Doe een beetje concealer in het midden van je lippen, voor een high shine effect.
- Doe een beetje lipgloss in het midden van je lippen, ook voor een high shine effect (voor speciaal effect, neem een iets donkere kleur!)
- Doe lipstick op en hap het af met een tissue, voor een mat effect.

Hier een paar tips die je niet moet doen:
- Teveel lipgloss opdoen, dit ziet er heel vies uit, en het is ook nog eens heel plakkerig.
- Je ogen dik opmaken, en je lippen donker opgemaakt. Dit geeft al heel snel een clown effect! Niet doen dus!
- Lipbalsem opdoen voordat je lipstick opdoet. Hierbij heb je meer kans dat je lipstick er sneller af gaat.
- Plakkerige lipgloss gebruiken, dit is erg vervelend met fietsen, hap daarom altijd je lipgloss af als hij plakkerig is.

Ik hou echt van mooie lippen!
Het lijkt me leuk als jullie een mooie foto kunnen maken van jullie lippen, de mooiste komt over 3 dagen in een artikel! :)
Stuur je foto naar: gabyenfelina@gmail.com
Xx Felina

P.s. we hebben deze maand al 300 pageviews!!!! Super bedankt lieve bezoeksters, jullie zijn de beste! :)

Essence review

Hee allemaal,
Ik dacht laat ik eens een merk reviewen i.p.v. een product. Ik heb voor essence gekozen omdat dit een budgetmerk is en niet iedereen heel veel geld heeft om te besteden aan makeup.
Zelf gebruik ik essence best vaak omdat: het niet zo duur is en er veel dingetjes zijn die je kunt uitproberen en later van een duurder merk kunt kopen.
Ik begin met de nagellak van essence.

De essence nagellakcollectie heeft erg veel verschillende kleuren. Dit vind ik een heel groot voordeel. Er zijn kleuren van allerlij soorten: fel, dof, met glitters, nude etc. en ook stripers en top-base coats. De essence nagellakjes zijn niet zo duur ze kosten rond de 1.30 per stuk. Dit vind ik ook een heel groot voordeel. Je kunt een kleurtje halen wat je niet zo vaak draagt en toch leuk vind. Voor zo'n kleurtje is een duurder merk wel zonde van het geld. Nog meer voordelen. Daar moet ik even over nadenken. De kleuren zijn goed gepigmenteeerd en vaak hoef je maar 1 of 2 laagjes aan te brengen.
Maar er zitten ook nadelen aan de nagellakjes. Ze worden namelijk heel snel stroperig, je moet de nagellakjes echt meteen dicht doen en zorgen dat ze ook goed dicht zitten. Nog een klein nadeel: de potjes zijn erg klein en gaan dus ook best snel leeg. Verder kan ik eigenlijk niets bedenken.

En dan de oogschaduwcollectie:

Ook deze vind ik persoonlijk erg leuk, er zitten veel verschillende kleuren in en ze zijn redelijk goed gepigmenteerd. De ene natuurlijk beter als de andere. Voordelen: Veel kleuren, veel soorten. Essence heeft oogschaduws in verschillende soorten: gewone losse oogschaduwdoosjes met 1 kleur erin maar ook 4 kleuren in één pallet, gebakken oogschaduw, een beetje cremerige oogschaduw, en ook smokey eyes setjes. De smokey eyes setjes raad ik af omdat de kleuren daarvan heel dicht bij elkaar zitten en je net zo goed gewoon een zwarte oogschaduw kan halen. Ook heeft essence een eyeshadowbase die ik best fijn vind.
Één nadeel: de oogschaduw gaan erg snel op en je verspilt ook snel oogschaduw doordat als je er met een kwast overheen gaan er heel veel af valt.

De lipgloss:

De lippenbalms van essence vind ik zelf echt super. Ik weet niet echt nadelen te noemen. Ze ruiken lekker en geven een mooie glans. Essence heeft ook lipsticks. Deze vind ik niet zo fijn ze geven wijnig kleur af en blijven ook niet goed zitten. En ik vind de kleuren ook niet zo mooi. En als laatste de lipgloss van essence. Het is moeilijk hier iets over te zeggen. Ze zijn eigenlijk allemaal verschillen. De meeste plakken niet, maar er zijn er ook veel waar bijna geen kleur vanaf komt. Als je eenmaal een goede gevonden hebt moet ik zeggen dat ik ze wel super fijn vind. Het is gewoon een kwestie van proberen en kijken welke goed zijn.

En als laatste de foundation en blush:

Ik vind deze eigenlijk heel erg fijn. Ook weer niet te duur en toch goede pigment. Ik heb hier zelf eigenlijk alleen positieve ervaring mee. Dus meer kan ik er niet echt over zeggen.


Ik hoor vaak slechte dingen over essence terwijl ik het een best fijn merk vind.
Nog een leuk voordeeltje over essence: ze hebben elke maand een andere trend edition en deze zijn vaak erg leuk. Alleen soms vallen ze per kwaliteit een beetje tegen maar meestal zijn ze goed en ze zijn altijd leuk.
Het was erg moeilijk om plaatjes te zoeken dus hier de site met de gehele collectie erop:
http://www.essence.eu/nl/producten.html
Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Veel suc6 met het makeup shoppen.

Xx Gaby