Wil je ons wat vragen, een voorstel doen voor een artikel of gewoon even wat kwijt. Stuur dat een mailtje naar: gabyenfelina@gmail.com

dinsdag 6 maart 2012

Make up kwasten

Hey allemaal.
Er zullen natuurlijk heel veel meiden zijn die dat al weten maar soms kan de verkeerde kwast gebruiken een heel lelijk of slecht resultaat geven en daarom deze handige kwast tips.
Goede kwasten kunnen erg belangrijk zijn. Je hebt allemaal verschillende soorten, Je hebt synthetische kwasten, die zijn van nephaar en je hebt kwasten van dierenhaar. Er wordt vaak gezegd dat kwasten van dierenhaar beter zijn maar dat valt volgens mij wel mee. Kwasten van synthetisch haar zijn nu van steeds beter kwaliteit.
Poederkwasten:
-Poederkwast: deze gebruik je om compacte poeder of losse poeders op je gezicht aan te brengen.
-Grote blush kwast: om, je raad het al, blush aan te brengen
-Contour kwast: gebruik je om je gezicht te shapen met bijv. bronzer of highlighter. je kunt deze ook gebruiken om blush aan te brengen
-Kleine blush kwast: ook om blush aan te brengen, zelf vind ik een grote blush kwast fijner maar dat is persoonlijk
-Grote waaier kwast (fan brush): deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld oogschaduw dat na het aanbrengen op je wangen is gevallen weg te halen of om heel licht blush, bronzer of highlighter op te doen. 
Foundation en concealer kwasten:
-Foundation kwast: om foundation aan te brengen. maar deze kun je ook goed gebruiken om cream blushes aan te brengen
- Concealer kwast: gebruik je om concealer aan te bregen, je kunt concealer ook altijd met je vinger aanbrengen wat je gebruikt verschilt per persoon wat die fijner vind
Oogschaduwkwasten
- Grote fluffy oogschaduw kwast: Deze kan je gebruiken om oogschaduw aan te brenge. maar je zou hem ook kunnen gebruiken om highlighter op je wenkbrauwen aan te brengen
- Kleine fluffy oogschaduw kwast: Deze gebruik je om oogschaduw op te doen. Deze kwast is het fijnst om vaste oogschaduw op te doen.
- Stijve blending kwast: Gebruik je om je oogschaduw te blenden, vervagen. Deze is erg stijf en vervaagd snel al heel veel
- Fluffy blending kwast: Gebruik je om oogschaduw te blenden, vervagen. Deze is erg fluffy en zacht en vervaagd heel subtiel.
- Crease kwast: Gebruik je om oogschaduw in je crease aan te brengen.
- Stijve oogschaduw kwast: om oogschaduw aan te brengen deze zijn het handigst bij losse oogschaduws en pigment.
-Lippenseeltjes: om lipgloss of lippenstift aan te brengen. Dit is preciezer dan als je het zou doen zonder kwastje.
Hier hebben jullie een foto van verschillende kwasten, aan de meeste kun je hopelijk wel zien welke ik bedoel enzo en je kunt ook aan je eigen kwasten wel zien of voelen waarvoor je die moet gebruiken. 
Dit was het weer van mij.
Het volgende wat ik ga doen is een nailart maken, vandaag heb ik een rustige dag met veel tijd dus ik ga zeker nog even tijd aan de site besteden.
Wil je nog meer kwasten of heb je een idee waar het volgende artikel bij tips over moet gaan laat dan een berichtje achter.
Xx Gaby

Beginnen met een stash

Hey allemaal!
Er zijn natuurlijk meiden op de site die nu bezig zijn met een make up stash.
Dit kan natuurlijk erg moeilijk zijn, je weet natuurlijk niet waar je moet beginnen.
Daarom heb ik jullie hierbij geholpen.

Je hoeft natuurlijk niet alles in een keer te kopen, doe het in weken of maanden anders ben je gelijk al je geld kwijt. Lees reviews op het internet voordat je een product aanschaft.
Begin gewoon met de basics, je hoeft niet alles te kopen. Als je bijvoorbeeld al een egale huid hebt is foundation natuurlijk niet nodig. Als je al de basics hebt, ga dan verder met uitbreiden. Koop verschillende kleurtjes oogschaduw, verschillende lipglossjes of lipsticks, (nude, roze, peach, rood enz) koele tinten blush
en warme tinten blush, en nog veel meer.




Ik heb voor jullie een lijstje opgesteld die gemakkelijk aangeeft wat nou de basics zijn:
- Foundation
- Primer
- Bronzer
- Concealer
- Blush
- Highlighter
- Poeder
- Oogschaduwbasis
- Oogpotlood/eyeliner
- Oogschaduw
- Wenkbrauwpotlood/wenkbrauwpoeder
- Mascara
- Wimperkruller
- Lipstick
- Lipgloss
- Lipbalsem

Je kan beginnen met van elke 2 (niet van elke 2, van bijvoorbeeld foundation maar 1), dan is het later makkelijk uit te breiden.
Koop ook niet gelijk alles heel duur.
Begin met een beetje goedkopere merken, ipv gelijk 50 euro aan een mascara uit te geven. 
Ik hoop dat het lukt!
Ik laat binnenkort mijn stash zien.
En over make up kwasten komt vandaag nog een artikel!
Xx Felina